Pijn in je nek? Of gewoon moe?

Ruim de helft van de Nederlanders heeft last van stress gerelateerde lichamelijke klachten. Van hen heeft 61 procent last van gespannen nek en schouders, 59 procent van vermoeidheid en 52 procent van een onrustig gevoel. Ook hoofdpijn, slapeloosheid, concentratieproblemen en neerslachtigheid komen veel voor.
** Bron: Gezondheidsnet:

Jaarlijks worden er ongeveer 30.000 mensen afgekeurd wegens stress of overspanning. Ongeveer 1/3 van de mensen in de WAO heeft last van psychische klachten, vaak als gevolg van stress op het werk. 10% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft last van burnout verschijnselen. Zestig procent van de Nederlandse werknemers heeft met stress te maken. Dit is 15% meer dan elders in de EU.
** Bron: Universiteit van twente

Yoga, mindfulness, mediteren, zen, sporten, allemaal heel populair op dit moment. Wij zoeken allemaal een oplossing voor de spanning die wij ervaren. En dus leggen deze oplossingen druk op ons. Je moet immers sporten om het zitten van de hele week te compenseren. Je moet ook aan yoga doen en mediteren. En heb je al echt last volg je een cursus mindfulness.

Volgens mij kan er iets aan vooraf gaan. Iets wat nog eenvoudiger is als leren mediteren, yoga of mindfulness. Voor sommige mensen is dit al een stap te ver. Te niet-westers…

In mijn visie is stap één eerst leren ademhalen en ontspannen. Om vervolgens je te verdiepen in zen, meditatie, yoga of mindfulness.
Ademen en ontspannen, iets waar wij weinig aandacht voor hebben maar iets dat de basis zou kunnen zijn voor een gebalanceerd leven. Balans in werk en privé. Balans tussen moeten en willen. Balans tussen discipline en zin hebben.

Wij hebben met elkaar veel kennis. Maar waar het om gaat is of en hoe je die kennis toepast. Kennis is geen macht! Toegepaste kennis is waar het om gaat!
Tijdens deze workshop gaan wij vooral toepassen. Uitproberen, ervaren. Met een korte uitleg over de achtergrond en waarom de technieken zo effectief zijn.
Alles wat wij uitproberen is voor iedereen toe te passen. Zelf heb ik astmatische bronchitis. Je hoeft niet in goede conditie te zijn en beperkingen zijn geen probleem. Wat wij gaan doen is voor iedereen.

Gratis
Om kennis te maken met een aanpak die voor iedereen eenvoudig is toe te passen en zeer effectief is wil ik je uitnodigen deel te nemen aan een gratis workshop. Tijdens de workshop gaan wij vooral ervaren, uitproberen. Er komen drie onderdelen aan bod:
1) Ademen
2) Ontspannen
3) Ontladen

Wij nemen hiervoor ongeveer 1,5 uur de tijd zodat wij alle onderdelen meerdere keren kunnen uitproberen.

De avond is gratis, maar een kleine bijdrage (niet verplicht) is welkom als bijdrage voor de huur van de locatie, koffie, thee en water.

Doe jij mee?

Dinsdagavond 8 mei
Aanvang: 19:00 uur
Diepenhorstlaan 5
2288EW Rijswijk

Aanmelden: via info@donaldwijkniet.nl of via mobiel: 0620 715 377