Coaching

Coaching
Mijn filosofie van beter worden en groeien is balans vinden in drie belangrijke onderdelen:

 

 • Denken
 • Voelen
 • Fysiek

In onze maatschappij draait alles om kennis. Om ratio. Om intelligentie. Wij zijn in Nederland gemiddeld zeer hoog opgeleid en zelfs voor eenvoudig werk wordt vaak al een HBO opleiding gevraagd. In mijn visie vergeten wij dat wij meer zijn dan ons hoofd alleen!

Onder onze hersenpan hebben wij nog een heel lichaam zitten en in het midden een grote hoeveelheid gevoeligheid. Door de manier waarop wij leven en ons best doen ‘om mee te doen’ met wat er van ons wordt verwacht leunen wij veela te zwaar op onze hersenen.

Wij doen ons best onze teleurstelling te verbergen als die er is. Wij doen ons best onze frustratie weg te stoppen als een ander een taak krijgt die jou op je lijf is geschreven. Onze boosheid verdringen wij want die mag er niet zijn. Wij laten ons niet meer zien, of op zijn minst te weinig!

Als onderdeel van een coach traject gaan wij vooral ‘werken’ met elkaar om mensen ‘uit hun hoofd’ weer terug te krijgen in hun lichaam. Voelen dus en je lichaam gebruiken. Ik zie mijn rol hierin meer als trainer dan als coach. Geen lange gesprekken op de  bank maar samen aan de slag. Ik maak dingen zo simpel voor je dat je na 4 sessies alles zelf kunt.

 • Adem- en ontspan sessie
  Diep ontspannen is al helend op zichzelf. Door diep te ontspannen verdwijnt de spanning op alle ‘leidingen’. Transport van zuurstof, aanvoer van bouwstoffen naar je spieren en afvoer van afvalstoffen uit je lichaam verloopt sneller en gemakkelijker. De druk is er immers van af.

Combineer deze diepe ontspanning eens met anders, vooral beter, ademhalen. Je lichaam heeft zuurstof nodig. Voor verbranding, voor energie maar ook om jezelf weer beter te maken. Diepere ontspanning en betere ademhaling kan stress en burn-out voorkomen.

 1. Adem technieken voor ontspannen, weerstand  verhogen, rust vinden, hartslag beïnvloeden, pijn bestrijden, vitaliteit  & energie
 2. Ontspanningsoefeningen (alfa training) voor diepgaande ontspanning en ankeren
 3. Ontladen door fysieke oefeningen
 • KANDO coaching privé
  Wij hebben met elkaar veel overeenkomsten. Wij dragen veel woede en onbegrip met ons mee. Wij voelen ons niet gehoord of gezien. Wij voelen ons niet begrepen. Anderen trappen soms op onze ziel.. Of wij staan toe dat anderen dat doen. Wij doen onszelf regelmatig te kort.

Dat levert veel opgekropte emoties op. Emoties die er uit willen. In het engels bestaat dit woord uit een e en dan motion. Electrical Motion. Een elektrisch signaal en beweging. Dat doen wij in deze vorm van coachen. Bewegen. Fysiek uitgedaagd worden om daarna mentaal uitgedaagd te worden. En dat lucht op. Want alles mag er uit. Alles wat je hebt opgekropt. Stoom afblazen. En je daarna opgelucht voelen en weer kunnen ademhalen.

Door professionele en ervaren coaches wordt je door je pijn heen geleid. In een veilige omgeving. Voel je weer vrij.

 • KANDO Coaching voor managers
  Bij business coachen begeleiden wij managers met ‘ontladen’ en focussen daarna op actie. Problemen hebben vaak een persoonlijke oorzaak waarbij het effect de bedrijfsresultaten beïnvloed. Een KANDO sessie bestaat uit licht fysiek met elkaar bezig zijn terwijl je anders leert kijken naar jezelf, je bedrijf en de mensen die met of voor je werken. Welke uitdagingen heb je en waar belemmer je jezelf? Waar loop je tegen aan? Waar vecht je tegen?

Na een KANDO sessie ben je weer opgeladen en heb je vaak een andere manier geleerd om tegen dezelfde problemen aan te kijken. Daarmee komt er ruimte voor een andere aanpak en andere oplossingen. Voel je vrij. Voel je sterk. Voel je creatief.