Coaching

Coaching
Mijn filosofie van beter worden en groeien is balans vinden in drie belangrijke onderdelen:

 

 • Denken
 • Voelen
 • Fysiek

In onze maatschappij draait alles om kennis. Om ratio. Om intelligentie. Wij zijn in Nederland gemiddeld zeer hoog opgeleid en zelfs voor eenvoudig werk wordt vaak al een HBO opleiding gevraagd. In mijn visie vergeten wij dat wij meer zijn dan ons hoofd alleen!

Onder onze hersenpan hebben wij nog een heel lichaam zitten en in het midden een grote hoeveelheid gevoeligheid. Door de manier waarop wij leven en ons best doen ‘om mee te doen’ met wat er van ons wordt verwacht leunen wij veela te zwaar op onze hersenen.

Wij doen ons best onze teleurstelling te verbergen als die er is. Wij doen ons best onze frustratie weg te stoppen als een ander een taak krijgt die jou op je lijf is geschreven. Onze boosheid verdringen wij want die mag er niet zijn. Wij laten ons niet meer zien, of op zijn minst te weinig!

Wij gebruiken vechtsport als onderdeel van een coach traject om mensen ‘uit hun hoofd’ weer terug te krijgen in hun lichaam. Voelen dus en je lichaam gebruiken. De dojo leent zich prima om mensen uit te dagen natuurlijk verdrag te vertonen en hun boosheid en frustratie te laten zien. Dat begeleiden wij zodat er inzicht en verlichting ontstaat. Dit werkt net zoals een ouderwetse fluitketel, stoom afblazen. Daarna wordt gewerkt aan ander gedrag zodat de spanning in je lijf niet meer zo hoog oploopt.

 • Adem- en ontspan sessie
  Diep ontspannen is al helend op zichzelf. Door diep te ontspannen verdwijnt alle spanning op alle ‘leidingen’. Transport van zuurstof, aanvoer van bouwstoffen naar je spieren en afvoer van afvalstoffen uit je lichaam verloopt sneller en gemakkelijker. De druk is er immers van af.

Combineer deze diepe ontspanning eens met anders, vooral beter, ademhalen. Je lichaam heeft zuurstof nodig. Voor verbranding, voor energie maar ook om jezelf weer beter te maken. Diepere ontspanning en betere ademhaling kan stress en burn-out voorkomen. Of als je daar al last van hebt, kan het verlichtend werken. In combinatie met de juiste medische hulp zodat een holistische aanpak ontstaat.

 • KANDO coaching privé
  Wij hebben met elkaar veel overeenkomsten. Wij dragen veel woede en onbegrip met ons mee. Wij voelen ons niet gehoord of gezien. Wij voelen ons niet begrepen. Anderen trappen soms op onze ziel.. Of wij staan toe dat anderen dat doen. Wij doen onszelf regelmatig te kort.

Dat levert veel opgekropte emoties op. Emoties die er uit willen. In het engels bestaat dit woord uit een e en dan motion. Electrical Motion. Een elektrisch signaal en beweging. Dat doen wij in deze vorm van coachen. Bewegen. Fysiek uitgedaagd worden om daarna mentaal uitgedaagd te worden. En dat lucht op. Want alles mag er uit. Alles wat je hebt opgekropt. Stoom afblazen. En je daarna opgelucht voelen en weer kunnen ademhalen.

Door professionele en ervaren coaches wordt je door je pijn heen geleid. In een veilige omgeving. Voel je weer vrij.

 • KANDO Coaching voor managers
  Bij business coachen begeleiden wij managers met ‘ontladen’ en focussen daarna op actie. Problemen hebben vaak een persoonlijke oorzaak waarbij het effect de bedrijfsresultaten beïnvloed. Een KANDO sessie bestaat uit licht fysiek met elkaar bezig zijn terwijl je anders leert kijken naar jezelf, je bedrijf en de mensen die met of voor je werken. Welke uitdagingen heb je en waar belemmer je jezelf? Waar loop je tegen aan? Waar vecht je tegen?

Na een KANDO sessie ben je weer opgeladen en heb je vaak een andere manier geleerd om tegen dezelfde problemen aan te kijken. Daarmee komt er ruimte voor een andere aanpak en andere oplossingen. Voel je vrij. Voel je sterk. Voel je creatief.