KANDO

 

 

Een Japans woord : Diepe tevredenheid en intense opwinding in het NU ervaren. 

Wat?

  • Durf jij de confrontatie met jezelf aan?
  • Wil jij je gehele potentieel leren inzetten?
  • Zoek jij meer balans tussen Hoofd, Hart en Handen (denken, voelen en je lichaam)?
  • Meer bewustzijn?

Er zitten in de vertaling van Kando een aantal woorden die ons intrigreren:

  • Diep gevoel
  • Intense tevredenheid
  • Extase

Allemaal woorden die we nooit horen. Ik hoor nooit iemand zo praten of uiting geven aan zijn gevoel. Of ervaren wij dit gevoel gewoon niet zo vaak? Want ik zie ook zelden iemand die zich zo gedraagt.

In de basis geloof ik dat wij doen wat wij doen, voor het gevoel dat het ons geeft. Een miljoen op de bank hebben is fijn… vooral door het gevoel van zekerheid en veiligheid dat het ons geeft. Een mooie auto geeft ons een goed gevoel. Gevoel van (eigen)waarde, trots. Mooie kleding geeft ons een goed gevoel. Over onszelf. Maar ook een lief gebaar aan een ander, geeft ons een goed gevoel. Een ander kunnen helpen bijvoorbeeld, geeft ons een goed gevoel.

Uiteindelijk gaat alles om gevoel. En daar zijn veel mensen niet meer zo goed in. In een maatschappij waarin veel draait om geld, reputatie, carrière en kennis, stompen wij qua gevoel een beetje af. Wij leven vanuit ons hoofd en te weinig vanuit ons hart.

En dan kom je een woord als Kando tegen. Een woord dat een gevoel van intense tevredenheid omschrijft. Wanneer voel ik mij zo. Intens tevreden. Ik ken momenten van tevredenheid maar wanneer ben ik intens tevreden?

Dat vraagt om zelfkennis. Om te weten wat jij nodig hebt om intens tevreden te zijn heb je zelfkennis nodig.

En daar kunnen wij iets aan doen. Wij hebben een workshop ontwikkeld waarin wij helpen een stuk zelf-kennis op te doen.

Wij combineren fysiek, verstand en gevoel. Hoofd, hart en handen.

Om te beginnen gaan wij met elkaar aan de slag door op een speelse, leuke manier te ontdekken wat jouw natuurlijke gedrag is onder spanning. Dit doen wij middels oefeningen uit de vechtsport karate. Doordat je onder spanning komt te staan, zal je gaan merken dat je primair gaat reageren. In eerste instantie wil je dat niet, sociaal wenselijk reageren is toch prettiger. Echter maken wij je bewust van hetgeen er daadwerkelijk in je gevoel speelt en leren je om dit te ervaren, in te zien en om te buigen naar een reactie welke echt past bij jouw. Dus reageren vanuit je gevoel, zonder jezelf of een ander te kort te doen.

Het doel is een intens gevoel van tevredenheid in jezelf ervaren, verbinding met jezelf te maken.

Door dit bewustzijn zal je het gedrag van een ander ook beter gaan herkennen. Waardoor je in staat bent om de verbinding met de ander aan te gaan. Misschien leer je wel de ander beter te begrijpen, waardoor samenwerken mogelijk wordt….

Voor wie?
Voor iedereen die het Kando gevoel wilt opzoeken!

Iedereen kan meedoen. Je hoeft niet lichamelijk fit te zijn. Voor diegene die zich maar beperkt kunnen bewegen zorgen wij voor alternatieve oefeningen.

De workshops zijn voor bedrijven en particulieren en vinden plaats in de dojo in het gebouw Feeel aan Diepenhorstlaan 5 in Rijswijk. Tevens verzorgen wij op verzoek workshops op lokatie, bijvoorbeeld in uw bedrijf.

Durf jij het Kando gevoel te zoeken in jezelf?

Wij ontmoeten je graag!

Bel of mail ons voor vrijblijvende informatie.

De Kando Workshops kunnen worden verzorgd op locatie.

Donald Wijkniet