Evenwicht

Hoe erg is het een keer je evenwicht te verliezen? Of in een emotie te schieten, geraakt te zijn? Het even niet meer te weten?

All of the above: NIET ERG!

Waar het om gaat is je vermogen te herstellen, veerkracht te hebben. Door niet uit het veld geslagen te blijven maar jezelf te kunnen herpakken.

Als het gaat om emoties is het prima een keer boos te zijn, of teleurgesteld, verdrietig. De vraag is hoe snel kan je je evenwicht weer terug pakken. Een negatieve emotie compenseren met een positieve emotie. Dan is er niets aan de hand.

Van stress is bekend dat je er uiteindelijk zelfs van kan dood gaan. Dat gebeurt dan alleen als je langdurig en zwaar onder druk staat en stress ervaart. Je veerkracht en weerstand neemt dan af.
Korte stress is prima en heeft en functie. Lange stress wordt je ziek van.

Waar wij ons vaak onvoldoende van bewust zijn is dat evenwicht een basis is voor kracht. Evenwicht is een onderdeel van leiderschap. Het is een basis.

Helaas wordt ons denkvermogen enorm overgewaardeerd en gaat een groot deel van de aandacht naar ons IQ.
Kennis is geen macht. Alleen kennis die je toepast heeft waarde.
Wat ons sterker kan maken is balans, evenwicht. Evenwicht tussen je denkvermogen en je vermogen je denken te controleren. Te voorkomen dat je gaat malen of jezelf overlaadt met negatieve gedachten. Vaak over jezelf..
Evenwicht tussen je denken en je emoties. Sta je jezelf toe weg te zinken in een wolk van negatieve gevoelens? Dingen die je voelt als je onvoldoende wordt gehoord en gezien?
En tenslotte evenwicht tussen je denken, je gevoel en wat je lichaam ermee doet. Balans tussen IQ, EQ en CQ.

Evenwicht bestaat als er enige mate van gelijkwaardigheid bestaat tussen denken, voelen en je lichaam; Hoofd, Hart en Handen.

Voor alledrie de onderdelen hanteer ik een eenvoudig ABC. Drie technieken die je kunt oefenen zodat je controle behoud en terug veert naar evenwicht.

Dat maakt je sterker!

Een keer ervaren? Laat maar weten!

OSU
• Never give up
• Always give your best